Blogg Maybelline New York

Make Acting Happen

Make Acting Happen

Våren har äntligen kommit och vi fick träffa ännu en driven person som lever ut sina drömmar i New York City.

Sini Hill flyttade från Finland till NYC för 1,5 år sedan för att bli skådespelerska i storstaden.

Varför flyttade du till New York?

Jag flyttade till New York för att plugga på New York Film Academy. Jag sökte för att jag insåg att man bara lever en gång och att jag kanske aldrig skulle få den här chansen igen. Att vara skådespelare i Finland accepteras inte på samma sätt som här i USA. Så jag ville komma bort från den finska normen och följa min dröm.

Varifrån kommer din passion för skådespeleriet och vad du älskar mest med ditt jobb?

Jag blev intresserad av skådespeleri när jag var ungefär nio år. Vi hade en hel del teaterlektioner i skolan och jag var bra på det. Det var där min passion började. Jag älskar att berätta historier och jag har alltid varit intresserad av olika mänskliga beteenden. Det krävs en hel del förståelse för olika beteenden för att du ska kunna gå in i en karaktär.

Vad hjälpte dig att ta dig dit du är idag?

Jag bodde i Australien i ett år efter gymnasiet och åkte på ett utbytesår till Malaysia. Att möta människor från hela världen har verkligen öppnat upp mina ögon. Det finns så mycket att se i den här världen och jag är alltid sugen på mer.

Hur ser en vanlig dag ut som skådespelerska i New York?

Det finns egentligen inte ”en vanlig dag”, varje dag varierar beroende på hur mitt schema ser ut. Vissa dagar börjar jag redan vid 03 på morgonen och sedan arbetar jag i 16 timmar - ja, vissa dagar kan vara galet långa. När jag inte spelar ingår jag på auditions och möten. Även om jag har en agent så har jag faktiskt hittat de flesta jobben själv.

Auditions och provspelningar måste vara väldigt viktiga för jobbet. Vilken typ av makeup är ett måste när du går från audition till audition? Finns det någon produkt du alltid använder?

En sak som jag alltid använder är läppstift. När jag ska provspela försöker jag alltid köra på en naturlig makeup. Men lite läppstift ger mig självförtroende och gör mig extra säker.

Vad har du för framtidsambitioner? Var ser du dig själv om tre år?

Jag vill absolut ha en framgångsrik internationell karriär. Mitt mål är att göra en hel del arbete med utmanande roller och en dag ha en roll skriven speciellt för mig. Jag drömmer också om att kunna resa runt i världen för att uppleva nya platser och träffa intressanta människor. Om tre år ser jag mig själv i New York eller Los Angeles.

Projektet kallas Make It Happen. Finns det en någon händelse eller en upplevelse som ger dig känslan "jag har lyckats"?

När jag lämnade mitt liv i Finland och påbörjade min karriär som skådespelerska här i New York City. Jag har jobbat extremt hårt men när jag är trött och utmattad tycker jag fortfarande att det är värt det. Jag är stolt över att jag har tagit mig så långt och jag ångrar inte för en sekund att jag flyttade till New York.

Kan du ge några råd till andra tjejer som vill flytta till New York och göra karriär som skådis? Vad skulle du säga till dem?

Följ din passion! Du kommer aldrig att ångra det, så länge du jobbar för att uppfylla din dröm. Men var beredd på en hel del hårt arbete. Lyckligtvis är skandinaviska tjejer starka på egen hand. Det viktigaste är att tro på sig själv och ta hjälp av olika människor - var inte rädd för att ställa frågor.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics reporter i New York

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy