Blogg Maybelline New York

Make Art Happen

Make Art Happen

Den här månaden inspireras vi av den 26-åriga svenskan Helena Calmfors som bor i Williamsburg.

Hennes stora dröm är en karriär inom konst och skrivande. Hon är bekväm i sig själv och låter inte någon eller något påverka vem hon är och vad hon står för.

Varför flyttade du till New York?

Jag har alltid rest mycket tillsammans med min familj, så för mig faller det sig naturligt att fortsätta utforska världen. När jag hade pluggat klart i Frankrike och Italien frågade jag mig själv ”vart ska jag åka nu?”. Jag vill vara på en plats där jag kan vara mig själv och bli inspirerad varje dag, därför var New York ett av mina förstahandsval.

Hur ser en vanlig dag ut för dig som jobbar inom konstbranschen?

Jag vaknar ganska tidigt eftersom jag behöver ringa ett par samtal till Europa som en del av mitt arbete som konst- och modeskribent för tidningarna Musée och Absorbe. Efter det går jag oftast till ett av mina favoritcaféer för att skriva. Just nu jobbar jag dessutom på ett fotoprojekt tillsammans med min man, så vi försöker fota medan ljuset är bra. På kvällarna går jag på olika konstutställningar.

Vad älskar du mest med din vardag? Och med New York?

Jag älskar friheten; jag kan planera mina dagar själv och det faktum att jag får göra det jag älskar vilket är att skriva och måla. Jag älskar också blandningen av människor i New York. I Skandinavien är alla ganska lika när det kommer till mode och trender men i New York finns det mycket mer mångfald och alla kan vara sig själva.

Vilket är ditt favoritställe för konst i New York?

Bushwick är ett av mina favoritställen i New York. Det är det perfekta stället att gå omkring för att se mycket olika saker. Ett annat ställe jag verkligen tycker om är Brooklyn Museum of Art. Där finns Feminist Center of Art som är riktigt inspirerande.På vilket sätt skiljer sig Stockholm från New York när det kommer till konstvärlden?

Generellt sett tror jag att folk kan vara sig själva mer i New York. En annan stor skillnad är att det finns så många fler möjligheter i New York eftersom konstbranschen är så mycket större här.

Som en del av ditt jobb går du ju ofta på konstutställningar och mässor. Vilka kläder bär du och hur sminkar du dig för dessa events?

Jag kör alltid på en svart look. Jag äger faktiskt inte ett enda plagg i någon annan färg. När det kommer till smink brukar jag använda rött läppstift och svart eyeliner. För mig är mina naglar väldigt viktiga så jag ser till att alltid ha en perfekt manikyr.

Vilka drömmar och planer har du för framtiden?

Just nu är mitt mål att inte fokusera på mina mål. Jag brukade vara väldigt fokuserad på ”vad som ska ske härnäst” men jag vill leva i nuet. När det kommer till mina drömmar skulle jag vilja ha ett eget galleri eller åtminstone jobba inom konstbranschen.Vem har hjälpt dig att komma dit du är idag?

Jag har alltid sett upp till Patti Smith. Hon är en amerikansk singer-songwriter och poet. Jag började lyssna på hennes musik när jag var 16 år. I en av hennes låtar sjunger hon ”I’m gonna go to New York City and I’m gonna be somebody”, detta kan jag definitivt relatera till.Det här projektet heter Make It Happen. Finns det någon historia eller erfarenhet som fått dig att känna ”jag har lyckats”?

Det känns som att jag har lyckats när jag skriver. Jag har alltid velat göra någonting inom konstbranschen - och om du vill att någonting ska hända måste du ”go for it”. Om du jobbar för någonting som du känner passion för, kommer andra bra saker ske längst vägen.

Om du får ge några råd till andra tjejer som vill flytta till New York, vad skulle du säga till dem?

Just do it! Om du verkligen vill någonting så kan du inte bara sitta och vänta på att det ska hända. Ibland är det inte så svårt som du tror - det finns så många skandinaver som bor här. Du behöver bara ställa in dig på det och vara redo att jobba hårt.

Vill du veta mer om Helena och hennes liv i new York? Kolla in @helenacalmfors eller @blkunicorns på Instagram.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics reporter i New York City

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy