Blogg Maybelline New York

Make Ballet Happen

Make Ballet Happen

Den här månaden har vi träffat ännu en inspirerande skandinavisk tjej som lever ut sina drömmar i New York City.

Elina Miettinen flyttade till NYC från Finland för 8 år sedan och har inga planerar på att flytta hem igen inom den närmsta tiden. Hon är balettdansös hos American Ballet Theatre och uppträder på några av världens största scener.

Varför flyttade du till New York?

Jag flyttade till New York för att dansa för American Ballet Theatre. Jag åkte till New York för första gången 2007 för att delta i en danstävling och blev direkt förälskad i staden. Först hade jag inte tänkt flytta hit men regissören på American Ballet Theatre erbjöd mig ett kontrakt. New York är verkligen staden där du kan leva ut dina drömmar.

Varifrån kommer din passion för dansen och vad älskar du mest med att vara en del av American Ballet Theatre?

Det var min mamma som satte mig i dansskola när jag var liten och jag fastnade direkt. Jag antar att det är det som fortfarande håller mig fast. Och jag älskar det faktum att jag får se världen. Vi har rest till Tokyo, Kina, Saudiarabien, England, Spanien och, ja, listan kan göras lång. Det är en fantastisk känsla när du inser att du dansar med de bästa balettdansörerna i världen.

Vem har påverkat dig mest vad det gäller att ta dig dit du är idag?

Mina föräldrar är definitivt min största inspiration - utan dem skulle jag inte vara där jag är idag. De satte mig i dansskolan och ju äldre jag blev desto fler timmar investerade jag i baletten. Så efter skolan när mina vänner gjorde läxor gick jag till dansskolan. Mina föräldrar uppmuntrade mig att fortsätta göra det jag älskade även när det var riktigt jobbigt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig som balettdansös i New York?

Jag jobbar från 10 till 19 varje dag. Vid 10 har vi uppvärmning där vi jobbar på vår teknik och styrka och ser till att våra kroppar är redo för resten av dagen. Från klockan 12 till 19 repeterar vi för de olika föreställningarna.

När det kommer till föreställningarna, då spelar makeup en stor roll, eller hur? Makeupen behöver ju hålla hela föreställningen och kunna ses från bakersta raden i publiken. Vad är din makeup-rutin när du gör dig redo för att uppträda?

Min makeuprutin är helt annorlunda en vanlig vardag jämfört med innan en föreställning. På en dag då vi har föreställning repetera vi under dagen och sedan har vi en paus på ungefär två timmar innan föreställningen börjar. Jag ser alltid till att äta bra så att jag har energi för showen - det är väldigt viktigt. Jag brukar också ta en dusch för att känna mig fräsch innan uppträdandet. Sendan tar det mig ungefär 45 minuter att göra min make-up, spruta på lite parfym och sen är jag redo att köra.

Vilka är dina ambitioner för framtiden och var ser du dig själv om 3 år?

Jag ser mig definitivt här i New York och förhoppningsvis dansar jag fortfarande. Det finns så många saker jag vill göra, som till exempel samarbeten med olika varumärken och företag. Jag är en sådan person som gillar att ha många bollar i luften, så förhoppningsvis håller jag mig sysselsatt och fortsätter att uppfylla flera av mina drömmar.

Projektet kallas Make It Happen, finns det något tillfälle eller en erfarenhet som har fått dig att känna att ”jag har lyckats"?

Det faktum att jag flyttade till New York City och började arbeta för American Ballet Theatre ger mig känslan att "jag har klarat det". Jag vill fortsätta att uppfylla mina drömmar - jag vill alltid bli bättre och ge lite mer.

Om du var får ge några råd till andra tjejer som vill flytta till New York och göra karriär inom dans eller teater, vad skulle du säga till dem?

Följ dina drömmar! Låt inte någon annan hålla dig tillbaka. Tro på dig själv så kommer andra också tro på dig. Kom ihåg att New York verkligen är den stad där du kan få saker att hända, det finns så många möjligheter här.

Vill du veta mer om Elina och hennes liv i New York? Kolla in @elinamnyc på Facebook eller @elinamiettinen på Instagram.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics reporter i New York

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy