Blogg Maybelline New York

Make Creativity Happen

Make Creativity Happen

Ny månad, ny inspirerande tjej! Möt Lyydia Vainio som lever ut sina drömmar i den stora staden.

Hon är en 22-årig tjej som flyttade från Finland till New York för fyra år sedan. Varje dag arbetar hon hårt för att komma närmare sitt drömjobb inom modebranschen.

När började du drömma om New York?
Du vet tv-serien "Vänner"? Jag är bokstavligen talat besatt av den serien. Denna besatthet utvecklades till en nyfikenhet om New York, så när jag var 14 år åkte jag på sommarläger här. Det var kärlek vid första ögonkastet. I gymnasiet bestämde jag mig för att flytta hit, så jag började undersöker olika möjligheter.

Vad brinner du för?
Jag brinner för många saker. Jag vill verkligen göra karriär inom modebranschen. Men jag är också feminist och väldigt passionerad när det gäller jämställdhet i allmänhet.

Vad fascinerar dig med modebranschen?
Du kan verkligen uttrycka dig genom mode. Jag är en kreativ person som älskar konst och jag tycker verkligen att modebranschen är en fantastisk plats att visa upp sin kreativitet. Branschen ger så många möjligheter och du kan alltid hitta ett nytt sätt att göra saker på eller uttrycka dina känslor.

Du har valt New York för att fullfölja din dröm om att jobba inom modeindustrin, hur kommer det sig?
New York är världens modehuvudstad! Det finns så många möjligheter här som du inte hittar någon annanstans. Dessutom finns det så många olika sätt att göra karriär inom mode, till exempel genom en av många PR-byråer, modetidningar eller designers. Nätverket är så stort, så det är definitivt rätt stad att göra modekarriär i.

Vad är ditt drömjobb inom modebranschen?
Jag siktar verkligen på en plats hos ett stort modemagasin, särskilt eftersom jag har studerat grafisk design. Men jag har också pluggat en hel del PR och marknadsföring. Jag älskar att skriva och att formge, så att kombinera detta i ett jobb skulle vara min ultimata dröm.

Hur arbetar du mot ditt drömjobb i vardagen?
Jag har alltid älskat att studera mode och just nu lär jag mig mycket på mitt jobb som förhoppningsvis kommer att hjälpa mig komma närmare min dröm. Både när jag studerar och arbetar försöker jag alltid att samla på mig kunskap som jag kan dra nytta av senare.

När du arbetar i modebranschen måste väl din egen stil och ditt utseende vara mycket viktigt. Vilka är dina tips? Hur skulle du styla dig själv, till exempel på din första arbetsdag hos ett modeföretag?
Modemässigt skulle jag definitivt köra på en professionell look med min egna bekväma touch. Att känna sig bekväm är nyckeln till framgång tror jag. När det gäller makeup skulle jag köra på en enkel men fin look.

Projektet kallas Make It Happen, finns det en händelse som får dig att känna "jag har lyckats"?
Det finns inte en specifik händelse, men bara när jag sitter på ett kafé kan det slå mig att jag faktiskt bor i New York. Min dröm har gått i uppfyllelse! Det är en häftig känsla.

Om du var tvungen att ge några råd till andra tjejer som vill flytta till New York, vad skulle du säga till dem?
Ge järnet! Ingen kommer att göra saker för dig, så du måste göra det mesta själv. Du måste arbeta hårt för att uppfylla dina drömmar. Jag tycker det är en bra idé att tillbringa en sommar i New York innan du flyttar hit, som jag gjorde. Det är ett bra sätt att uppleva staden och se om du gillar det så mycket som "du trodde".

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy