Blogg Maybelline New York

Make Education Happen

Make Education Happen

Säg hej till 20-åriga Ida Smestad Gundersen från Norge som har bott i New York City i två år.

Ida är en ambitiös tjej som satsar mycket på sin utbildning och hon är en av våra utvalda tolv tjejer som uppfyller sina drömmar i New York.

Berätta lite om din bakgrund och varför du bestämde dig för att flytta till New York.

Precis innan jag tog studenten var jag inte säker på vad jag ville göra. Jag valde mellan att antingen satsa på en kandidatexamen eller att resa, så jag bestämde mig för att blanda. Det är inte direkt en hemlighet att New York är världens modehuvudstad och jag ville väldigt gärna uppleva det för själv. Ärligt talat tänkte jag inte så mycket på det. Även om jag bara var 18 år gammal och aldrig hade varit i New York så bestämde jag mig helt enkelt för det och bara körde.

Berätta om dina studier och varför du valde Berkeley College.

Jag pluggar till en kandidatexamen i Business Administration med inriktning marknadskommunikation. Jag läste en marknadsföringskurs på gymnasiet och var väldigt intresserad av att lära mig mer och satsa på en karriär inom marknadsföring. Jag valde Berkeley College för att jag fick det rekommenderat.

Varför tycker du att utbildning är viktigt?

Med en utbildning har du en stabil grund att bygga din karriär på.

Vad är din ambition när det gäller utbildning? Har du ett drömjobb i tankarna?

Min ambition just nu är att söka och hitta en bra praktik eftersom jag tar min examen i april. Jag letar efter en öppning inom PR-branschen. Jag behöver mer erfarenhet innan jag kan bestämma precis vad jag vill med min karriär. Jag vet inte exakt vad mitt drömjobb kommer att vara. Jag vet bara att jag vill jobba inom PR och bara framtiden kan berätta exakt vad det blir.

Vilken är den största skillnaden mellan att studera i New York och Norge?

Jag har inte pluggat vidare i Norge eftersom jag flyttade till New York direkt efter studenten. På Berkeley College har de lektioner istället för föreläsningar, vilket är nästan som gymnasiet bara på en annan nivå och med mer ansvar. Förutom det så är den största skillnaden att jag betalar för min utbildning här.

Har du och dina ambitioner växt efter att du flyttade till New York?

Jag har definitivt växt som person. Eftersom jag bara var 18 år när jag flyttade hit är New York platsen som gjorde mig vuxen. Jag växer fortfarande och utvecklas som person och även mina ambitioner fortsätter att växa. Den största skillnaden är att jag känner att det är mer acceptabelt att vara sig själv här. Alla accepteras för den de är.

Hur ser en vanlig dag i New York City ut för dig? Och hur ser din mode- och skönhetslook ut en vanlig dag?

Jag vaknar ganska tidigt och brukar träna på morgonen och efter det förbereder jag mig inför lektionerna. Jag har eftermiddags- och kvällslektioner så när jag kommer hem från skolan brukar jag bara göra mina läxor och gå och lägga mig. När det gäller min modelook gillar jag helsvart, så man kan säga att min stil är basic och minimalistisk. Detsamma gäller för min makeup: jag gillar naturlig makeup och använder inte för mycket.

Vad älskar du mest med New York?

Att du kan vara dig själv! Här kan du uttrycka dig själv utan att människor dömer. Du har aldrig fel eftersom ingen egentligen bryr sig. Jag gissar att det är på grund av mångfalden i stan. Alla är olika på sitt eget vis så du kommer inte att sticka ut om du är annorlunda. Min favoritplats här är West Village, de kvarteren har ett särskilt lugn jämfört med resten av stan.

Var ser du dig själv om tre år?

Tre år, wow! Jag jobbar definitivt, förhoppningsvis inom PR. Kanske satsar jag på min masterexamen. Vi får se hur det känns efter att jag tagit min examen. Allt jag kan tänka på just nu är skolan och min examen, sen får jag ta det steg för steg.

Det här projektet heter Make It Happen, finns det en historia eller upplevelse då du kände att ”I’ve made it happen”?

När jag är hemma i Norge träffar jag ofta personer som säger ”jag önskar att jag gjorde vad du gjorde” och ”jag önskar att jag vågade följa mina drömmar precis som du gjorde”. Jag bara bestämde mig och såg till att det hände. Om du har en dröm borde du bara satsa på den och det kan vara genom utbildning. Utbildning är aldrig tungt att bära och kommer bara att förbättra dig som människa och göra din framtid ljusare.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics-reporter i New York City

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy