Blogg Maybelline New York

Make Music Happen

Make Music Happen, Kamilla Skjæret

Drömmer du om att vara i musikbranschen? Kamilla flyttade från Norge till New York för att uppfylla sin dröm.

Hon brinner för musik och älskar marknadsföringsperspektivet i branschen. Bli inspirerad av hennes historia här.

Kan du berätta om din bakgrund och varför du bestämde dig för att flytta till New York?

Jag har alltid varit en äventyrlig tjej som gillar att uppleva nya saker. Eftersom jag alltid varit väldigt fascinerad av den individuella kulturen i USA bestämde jag mig för att flytta hit. Jag bodde i Los Angeles i ett år och på Hawaii i åtta månader och kände sedan att det var dags att börja studera. Då öppnade Pace University ett stipendiatprogram som heter Arts and Entertainment Management - en bred utbildning som för mig närmare till musikbranschen - what’s not to love? Det var två år sedan och jag är väldigt glad att jag valde den riktningen.Kan du berätta om din passion för musikbranschen? Vad är det med musik som fascinerar dig?

Mitt första album var Spice Girls vita album som alla fullständigt älskade - eller hur? Med andra ord var jag en popprinsessa. När jag var nio år gammal började jag spela fiol. Jag lärde mig om klassisk musik och under åren när jag spelade lärde jag mig mycket om olika genrer och hur musik påverkar människor. Jag skulle inte klassa mig själv som en musiknörd som vet allt om branschen. Jag bara älskar musik!Hur utforskar du din passion för musikbranschen i New York?

Jag borde nog gå på olika shower men det gör jag inte - det finns helt enkelt inte tid för det. Men New York är den perfekta platsen att upptäcka livemusik på. Att bara vara med människor i branschen, eller de som är intresserade, kan leda till nya kontakter. I slutänden är det det som räknas.Vilket är ditt drömjobb?

Jag vet ärligt talat inte om mitt drömjobb existerar än, men jag är väldigt intresserad av marknadsföring inom musikbranschen och det är något som jag väldigt gärna vill jobba med. Att vara en Music Supervisor låter ganska coolt just nu.Hur ser en vanlig dag i New York ut för dig? Vad älskar du mest med din vardag?

Mina vanliga dagar är väldigt hektiska - särskilt eftersom jag läser 18 credits den här terminen. Jag brukar gå upp tidigt och gå till skolan. Efter skolan går jag hem och försöker laga något annat än nudlar till middag. Sedan gör jag skolarbete och går och lägger mig. Det som jag älskar mest med mina dagar är att jag bor i denna enorma, fantastiska stad. Allting känns alltid så tillgängligt, vilket betyder att jag kan göra vad jag vill, när jag vill.

Dina dagar låter väldigt uppbokade och intressanta. Vilka är dina favoritprodukter under så busy dagar?

Jag gillar verkligen produkter för mina bryn. Så länge jag kan fylla i mina ögonbryn och applicera lite bronzer på mina kindben är jag nöjd! Inför en utekväll satsar jag på en lätt ögonmakeup och färgglada läppar eller tvärtom. Min favoritlook är mörka ögon och nude läppar.Projektet heter Make It Happen. Är det en historia eller upplevelse som får dig att känna att ”I’ve made it happen”?

Känslan jag hade när jag först kom till New York var spot on. Det var ett så stort steg för mig att binda upp mig till en treårig utbildning, särskilt i en stad som jag aldrig hade varit i. Jag hade samma känsla när jag avslutade min första praktik på Downtown Music Publishing. Först kände jag att jag inte hade gjort tillräckligt, men efter att jag avslutat praktiken kände jag att I’ve made it happen.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics-reporter i New York City


Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy