Blogg Maybelline New York

Make Success Happen

Make Success Happen

Det är dags att träffa ännu en cool skandinavisk tjej som har lyckats i NYC.

 

27-åriga Fredrikke Raun från Danmark har bott i NYC i mer än fyra år. Hon har en unik personlighet, en otrolig stilkänsla och jobbar som produktionskoordinator. 

Varför flyttade du till New York?

Jag flyttade till New York för att slutföra min praktik. Jag var branding-praktikant på 3.1 Phillip Lim och den erfarenheten ledde sedan till mitt nuvarande jobb som produktionskoordinator på BUERAU Betak, där jag bland annat ordnar modeevent. Det var under min praktik som jag beslöt mig för att ansöka om amerikanskt arbetstillstånd och sen drog hela karusellen igång. Nu har jag bott här i ungefär 4,5 år men jag känner mig inte helt amerikansk än. 

 

Hur ser en vanlig dag ut för dig som produktionskoordinator i New York?

Mitt arbete som produktionskoordinator är väldigt omväxlande, men min huvudsakliga uppgift är att se till att ingenting förbises. Eftersom jag frilansar finns det inte riktigt någon ”vanlig dag” -  det varierar från projekt till projekt. Men att ha koll på budgetar, hitta nya platser till event, kontrollera prover och göra kreativ research är stora delar av mitt jobb. 

 

Vilken är den mest givande delen med ditt jobb?

När jag arbetar med event är det definitivt själva resultatet. Det är oftast väldigt intensivt och stressigt så lättnaden när det är klart är väldigt givande. Inte för att det är över utan för att det är en succé. En annan väldigt givande del är relationerna du bygger och tilliten du får. 

 

 

Du har ett stort intresse för mode och har varit med i flera tidningar. Om du skulle beskriva din stil med tre ord, vilka skulle det vara?

Pojkflickig, skandinavisk och knasig - precis som min personlighet!

 

Vilka är dina favorit-makeupprodukter? Något du inte klarar dig utan?

En helt vanlig dag kör jag på en naturlig look och har jag en bra dag brukar jag använda läppstift. Men när jag har läppstift har jag inte mascara - och tvärt om. Jag gillar verkligen kontraster! Om jag har en extremt bra dag har jag kanske flytande eyeliner. 

Det här projektet heter ju Make It Happen. Finns det något speciellt som får dig att känna ”jag har lyckats”?

Att få amerikanskt arbetsvisum på egen hand var en lättnad och en bra kick-start. Jag fick en känsla av att nu är det bara jag som sätter mina egna gränser. Äntligen kunde jag börja uppfylla mina drömmar. 

 

Om du skulle ge ett råd till andra tjejer som drömmer om att flytta till New York och göra karriär i din bransch, vad skulle du då säga till dem? 

Dröm stort! Lyssna inte på vad andra människor säger åt dig att göra, håll fast vid din egen intuition och tro på dig själv. Fokusera inte alltför mycket på vad andra runt omkring dig gör och jämför dig inte med andra. Jag själv jämför mig med andra ibland men vi bör åtminstone försöka att inte göra det. Och så klart - ät mer tårta! 

 

 

Xoxo 

Hanna, Maybelline Nordics reporter i New York

 

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Du kanske också gillar...

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy