Blogg Maybelline New York

Make Traveling Happen

Make Traveling Happen, Matilde Smestad

Den här månaden fick vi chansen att prata med Matilde Wergeland som flyttade från Sverige till New York för mer än fyra år sen. Matilde är en ambitiös ung kvinna som brinner för att resa. Den passionen märks både i hennes drömmar och ambitioner - och hennes jobb.

Passande nog för Matildes kulturella nyfikenhet bestämde vi att träffas på ett grekiskt kafé i Little Italy. Snacka om en ultimata kulturupplevelsen! Läs mer nedan.

Kan du berätta lite mer om din bakgrund och varför du bestämde dig för att flytta till New York?

Min familj har alltid rest mycket och vi bodde faktiskt i London när jag var liten. Efter gymnasiet flyttade jag till Australien och Paris, men ingen av platserna kändes riktigt som hemma för mig. Men efter att jag kommit tillbaka till Sverige bokade jag en resa till New York och redan när jag precis kommit fram kände jag mig hemma. Jag skickade in en ansökan till ett college och det är så jag hamnade här.

Hur ser en vanlig dag i New York City ut för dig?

Jag gillar att ha tid att njuta av en god frukost på morgonen för att börja dagen på ett bra sätt före jobbet. Som frilansskribent är mitt arbetsliv väldigt dynamiskt. Mitt arbete består av att skriva reseguider om världens olika hörn åt ett stort modemagasin. Förutom det så tränar jag och älskar att avsluta dagen över en god middag med kompisar.Berätta mer om din passion för att resa? Vad är det med resandet som du älskar så mycket?

Jag älskar att se och uppleva nya platser, människor och kulturer. Fotografi har verkligen vuxit till att bli ett intresse för mig de senaste åren och att fotografera mina resor gör bara att de känns ännu mer givande. Eftersom min familj alltid har rest mycket har det alltid varit en viktig del av mitt liv och med tiden tycker jag att det blir ännu viktigare för mig. Något som jag insett sen jag flyttade till New York är att resande också gör att du uppskattar ditt hem mer, eftersom du ser stan med nya ögon varje gång du kommer tillbaka.

Hur utforskar du din passion för att resa i New York?

Det finns så många olika distrikt här i New York City och de är alla väldigt olika. Att åka till Chinatown, Upper East Side eller Little Italy är precis som att resa. Det finns alltid nya ställen att utforska och du kommer bokstavligen talat att träffa människor från hela världen.

Vad älskar du mest med New York?

Det som jag älskar mest med New York är faktiskt hur jag tänker när jag är här. Jag bryr mig mindre om vad andra människor tycker. Jag fokuserar mycket mer på mig själv, mina drömmar och mina mål i livet. Jag antar att det är lättare för mig här eftersom alla är så olika. Folk i New York är motiverade, inspirerande och drivna på samma gång.

Hur ser din vardagslook ut?

Min vardagslook är väldigt naturlig. Jag fokuserar på att använda bra produkter och att se naturlig ut, även om jag älskar en bra ögonskugga! Det gör verkligen mycket för ens ögon. När det gäller mode håller jag mig till svart, grått, vitt och beige och håller det ganska enkelt. Jag gillar att klä upp outfiten med accessoarer dock.Var ser du dig själv om tre år?

På något vis hoppas jag att jag fortfarande är kvar i New York, men jag vill också resa mer och uppleva hur det känns att bo någon annanstans. Min dröm är att bo i Kapstaden på vintern, New York på hösten och Europa på våren och sommaren. Förutom det hoppas jag att jag är i ett mer harmoniskt och stressfritt skede av mitt liv.

Vilket är ditt drömjobb/-karriär?

Min dröm är att ha mitt eget företag och helt enkelt jobba för mig själv, så att jag kan resa så mycket som möjligt. Det perfekta vore att ha en hemsida med artiklar om reseguider och hälsocoachning.
Mina största intressen är resor, träning och hälsa så att kombinera dem vore helt fantastiskt!Projektet heter Make It Happen. Finns det en historia eller tillfälle som fick dig att känna att du ”made it happen”?

Att komma in på college, flytta till New York, ta min examen, få praktikplats på Harper’s Bazaar och sen ett jobb på Vogue - alla de sakerna fick mig att känna att jag ”made it happen”. Men det finns ett tillfälle som sticker ut: det var en fototävling där vinnaren vann en övernattning på Plaza Hotel och en inbjudan till filmpremiären av Great Gatsby. Efter mycket ansträngning så vann jag och fick den mest fantastiska upplevelsen. Det var en väldigt speciell upplevelse som bara händer i New York. Det fick mig att inse hur långt jag har kommit på vägen mot mina drömmar.

Xoxo

Hanna, Maybelline Nordics-reporter i New York City

Sugen på de senaste Maybelline-nyheterna? Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Jag accepterar regler och villkor

Var god kontrollera ifall du har skrivit i din emailadress på ett korrekt sätt, och försök igen.

Har du kommit ihåg att läsa våra regler och villkor? Vänligen klicka i boxen och försök igen.

När du signar upp dig på vårt nyhetsbrev kommer du en gång i månaden få de senaste nyheterna från bloggen. Genom att signa upp dig accepterar du våra regler och villkor. Läs mer

Denna sida använder sig av cookies för att spara information på din dator. Läs mer.

COOKIES:

Vad är cookies?

En cookie är en liten fil som en webbplats överför till cookie-filen i webbläsaren på datorns hårddisk så att webbplatsen kan komma ihåg vem du är.

Vi använder dem för att hjälpa dig att navigera vår hemsida effektivt och för att utföra vissa funktioner. Vi kommer inte att använda cookies för att lagra någon personlig information om dig som andra kan läsa eller förstå. Vi använder inte cookies för att spåra din Internetanvändning efter att ha lämnat vår webbplats.

Vill jag stoppa dem?

På grund av deras huvudsakliga uppgift att öka eller möjliggöra användbarhet eller platsprocesser, kan inaktiverade cookies hindra dig från att använda vissa delar av denna webbplats. Vi förklarar de cookies vi använder i tabellen samt i tredjepartscookies-sektionen under Privacy, och erbjuder dig en knapp med vilken du kan blockera cookies märkta tillval i tabellen. Det finns också en knapp med vilken du kan gå med på att acceptera valfria cookies. För tredjepartscookies förklarar vi om möjligt hur du kan blockera dessa.

Om du inte gör något val kommer du att anses ha accepterat alla valfria cookies på denna webbplats. Självklart kan du ändra dig i efterföljande besök och använda knapparna för att ändra din cookie-status på vår webbplats.

Om du vill begränsa eller blockera alla cookies som sätts av vår hemsida (vilket som vi säger kan hindra dig från att använda vissa delar av webbplatsen eller använda sajten lika lätt som du vill), eller någon annan webbplats, kan du göra detta via din webbläsares inställningar. Hjälpfunktionen i din webbläsare bör berätta hur. För mer information gå till www.aboutcookies.org

Privacy